FL z

Ayurveda

Ayurveda is een holistische natuurwetenschap en filosofie die meer dan vijfduizend jaar geleden in India is ontstaan. De naam komt van twee woorden uit het Sanskriet, ayus of leven en veda, dat kennis of wetenschap betekent. Daarom wordt ayurveda gewoonlijk vertaald met ‘de wetenschap van het leven’.

Het doel van de ayurveda is ons te vertellen hoe ons leven kan worden beïnvloed, gevormd, uitgebreid en uiteindelijk beheerst zonder dat er ziekten en ouderdom aan te pas komen. Vrij zijn van ziekten bereiken we door contact te maken met ons eigen bewustzijn, dit bewustzijn in evenwicht te brengen en dan dat evenwicht uit te breiden naar het lichaam. Deze toestand schept een evenwichtig bewustzijn en een hoger niveau van gezondheid.

Ayurveda is ook de kennis van het natuurlijke evenwicht en een manier om dit natuurlijke evenwicht te herstellen als het verstoord is. Zij maakt gebruik van de krachten van de natuur om de mens in een staat van balans te brengen. De ayurveda gaat ervan uit dat ieder mens het vermogen heeft om zichzelf te herstellen en te genezen.

Een verstoring van de balans kan o.a. door massage verholpen worden. Tijdens een massage worden afvalstoffen en verbruikte energie afgevoerd zodat nieuwe cellen kunnen ontstaan. Dit noemen ze vernieuwing en reiniging van het lichaam. De reiniging bevordert het immuunsysteem en heeft een preventieve werking op de gezondheid.

De Ayuverda gaat ervan uit dat 
ieder mens het vermogen heeft
zichzelf te herstellen en te genezen
 © 2008-2018 Soul Shine & Kahlo Webdevelopment. Fotografie Emmely van Mierlo