FL z

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door Egyptenaren, Indianen en Chinezen werd toegepast. Toen al werd ontdekt dat via reflexpunten op de voeten, de organen van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

Dr. William H. Fitzgerald (1872-1942) is grondlegger van de voetreflexologie doordat hij samen met Eunice D. Ingham alle voetzones in kaart gebracht.

De reflexzones op de voeten corresponderen met organen, klieren, gewrichten en andere delen van het lichaam. De reflexzones worden met duim en vingers gestimuleerd. Een verstoring zal tijdens de massage o.a. merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk en verandering van huid (eelt, transpiratie, kleurverschil). De plaats waar deze gevoelens ontstaan, geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert of met welke mogelijke emotionele of mentale thema’s het correspondeert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Het voordeel van voetreflexologie is dat je pijnlijke plekken in het lichaam kunt behandelen zonder medicatie of operatie.

De voet als spiegel van je totale 
lichaam en welzijn
 © 2008-2018 Soul Shine & Kahlo Webdevelopment. Fotografie Emmely van Mierlo